گرچه در مهر ماه سال 1393 رسول دیناروند - رییس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - اعلام کرد که روغن پالم از شیر و لبنیات به صورت کامل حذف شده است چرا که مسئله امنیت غذایی مردم به هیچ وجه از دید متولیان سلامت مسکوت نخواهد ماند و بازرسیها همچنان با جدیت ادامه خواهد داشت.
گرچه بعدها مشخص شد که منشأ ورود روغن پالم به صنایع روغن نباتی از کجا بوده است، چراکه محمد فربد - عضو انجمن صنفی صنایع لبنی - معتقد است عاملی که سبب شد صنایع لبنی در کشور به سمت تولید و عرضه لبنیات پرچرب بروند یک مصوبه شورای اقتصاد در دولت نهم با حضور احمدینژاد بود و البته تمایل عراقیها به مصرف لبنیات پرچرب نیز چندان بیتاثیر نبوده است.
به گفته وی، در سالهای مدیریت دولت نهم همواره قیمت لبنیات در نوسان بود و کنترل شدیدی بر قیمتهای این محصولات اعمال میشد که نهایتا با اعتراض صنایع لبنی مواجه و در یکی از جلسات شورای اقتصاد دولت نهم با حضور رییس جمهور وقت مصوب شد که اعمال قیمتهای تنظیم بازاری تنها بر لبنیات با چربی کمتر از چهار درصد اعمال شود و لبنیات پرچرب بالاتر از چهار درصد، خارج از شمول قیمتگذاری است.
البته اینکه کدام دولت یا سیاستی باعث ورود روغن پالم به صنایع لبنی شده و خسارات بسیاری برای سلامت مردم به همراه داشته است، موضوعی تاریخ مصرف گذشته به نظر میرسد اما باید دید چرا هیات دولت در اقدامی عجیب و غریب واردات روغن پالم را آزاد کرده و سقف آن را برداشته است و واردکنندگان می توانند آن را با تعرفه 26 درصدی به هر میزانی که میخواهند وارد کنند.